Advertisement

Soho Shang Du
LAB architecture studio

October 11, 2004 /

Beijing, China

sohoshangdu_1
Photo courtesy Lab architecture studio

The SOHO Shang Du project, located within Beijing's CBD (central business district) special development area, has a large frontage on Dongdaqiao Lu, an important north-south arterial street, which defines the western edge of the central business district zone as well as the eastern boundary of the central diplomatic  zone. A bridge connects the two sides of the development.

The design by LAB consists of a low-rise  commercial galleria with retail space, and two medium-rise towers.  The towers, one comtaining offices, the other residences and studios, integrates SOHO China's vertical warehouse shell approach. 

sohoshangdu_2
Photo courtesy Lab architecture studio

sohoshangdu_3Photo courtesy Lab architecture studio

sohoshangdu_4Photo courtesy Lab architecture studio

The facetted glass surfaces of the tower facades are inscribed with a network of geometrical lines that light up at night.  

sohoshangdu_5Image courtesy Lab architecture studio

sohoshangdu_6Image courtesy Lab architecture studio

The retail galleria space is conceived as a dynamic contemporary interior, a geode with a crystalline galleria over five levels, that can accommodate both "indoor" and  "outdoor" activities depending on the extreme fluctuations of Beijing's weather.  

sohoshangdu_7
Image courtesy Lab architecture studio
Site Plan

sohoshangdu_8
Image courtesy Lab architecture studio
Development Model

sohoshangdu_9
Image courtesy Lab architecture studio
Development Model

sohoshangdu_10
Image courtesy Lab architecture studio
Facade Unwraps

Facts about Soho Shang Du

Site:

2.2 ha
Total area: 170,000 m2
Galleria: 37,000 m2

Construction start: October 2004

Client:

SOHO China

Last updated: December 19, 2013

See also

Copyright 1999 - 2014 arcspace all rights reserved.